نمره دهی رایتینگ آیلتس

در آزمون آیلتس که در دو ماژول جنرال و آکادمیک برگزار میشود، بخش رایتینگ جداگانه محاسبه میشود. در آزمون آکادمیک در بخش رایتینگ دو task خواسته شده که در بخش اول از شما تفسیر و در بخش دوم نگارش متن است و در آزمون جنرال در task 1 خواسته میشود یک نامه بنویسید. در task 2 خواسته میشود متنی را بنویسید و سپس به محاسبه نمره آن بپردازید. آیلتس میکس به موضوعات مهم در بخش رایتینگ میپردازد.
ارزش نمره رایتینگ آیلتس در هر بخش
در واقع شما میدانید که قسمت رایتینگ آیلتس دو بخش دارد؛ اما در جریان این موضوع باشید که ارزش هر بخش برابر نیست. بخش اول رایتینگ یک سوم نمره رایتینگ آیلتس و بخش دوم، دو سوم نمره را به خودش اختصاص میدهد. قبل از این که در آزمون آیلتس شرکت کنید بهترین اقدامی که میتوانید انجام دهید این است که آموزش رایتینگ آیلتس را در یک آموزشگاه معتبر و حرفهای بگذرانید.
معیار نمره دهی رایتینگ آیلتس
در هر بخش از رایتینگ معیارهایی برای نمره دهی وجود دارد که در هر دو بخش کلیت معیارها یکی است؛ اما سبک جوابدهی به آنها متفاوت است. این ۴ معیار در هر دو بخش به صورت زیر است.
Task 1:
Task achievement – Coherence & cohesion – Lexical resource – grammatical range and accuracy
Task 2:
Task response – Coherence & cohesion – Lexical resource – grammatical range and accuracy
توضیحاتی در زمینه معیار نمره دهی رایتینگ آیلتس
Task achievement یا TA: بخش اول که هم در آزمون آکادمیک و هم آزمون جنرال یکی است برای سنجیدن دستیابی شما به زبان انگلیسی است. برای کسب نمره در این بخش نیازی به ایجاد خلاقیت نیست و جواب مشخص است و این که چه مقدار نمره کسب میکنید به این بستگی دارد که تا چه مقدار در جوابدهی موفق خواهید بود.
TR: این قسمت در بخش دوم خواسته شده است و جوابها در این قسمت میتواند متفاوت باشد. این بخش همان نگارش essay است و در این بخش مهارتهای استدلالی و منطقی بسیار کمک کننده هستند.
در قسمت TR رایتینگ برای کسب نمره خوب برای به جزئیاتی توجه کنید و این جزئیات به این صورت است که در ادامه اشاره میکنیم.
برای نوشتن برنامه ریزی داشته باشید تا بدانید چه چیزی را یادداشت میکنید.
دقت داشته باشید که به صورت کلی ننویسید و جزء به جزء به مسائل بپردازید.
همچنین سعی کنید متنی که مینویسید کمتر از ۲۵۰ کلمه نباشد. به این منظور که متنی که نوشتهاید اگر کمتر از ۲۵۰ کلمه باشد از لحاظ مفهوم به مشکل میخورد و یا به اصطلاح متن شما باید دارای مقدمه، توضیح و نتیجهگیری باشد؛ از این جهت متن شما به یک متن بسیار مناسب تبدیل میشود.
Coherence & cohesion یا CC: به معنی وابستگی و پیوستگی است. متنی که مینویسید در یک پاراگراف باید بهم وابسته و پیوسته باشد تا جملات در یک راستا پیش بروند و نتیجه برسند.
برای کسب نمره مناسب در قسمت CC لازم است این موارد را رعایت کنید.
برای هر پاراگراف حول محور یک موضوع بچرخید و پراکنده گویی نکنید.
سعی کنید بین ۴ تا ۵ پاراگراف بنویسید. یک introduction دو تا سه تا body و در آخر یک conclusion.
از کلمات و عبارات موصولی و ارتباطی استفاده کنید.
به جزئیات عباراتی که مینویسید دقت کنید تا کاملا صحیح و بدون غلط باشد.
Lexical resource یا LR: این قسمت میزان کلمات شما را میسنجد، برای کسب نمره خوب از این قسمت به موارد دقت کنید.
از Collocationها زیاد، اما صحیح استفاده کنید.
برای این قسمت از آزمون از قبل سعی کنید در هر موضوعی دایره لغات خود را افزایش دهید. در این جا باید از منابع رایتینگ آیلتس استفاده کنید؛ به طور مثال از کتابهای key words for fluency استفاده کنید.
از زبان غیر رسمی در آکادمیک به شدت پرهیز کنید؛ مگر این که در قسمت نامه نگاری به دوست یا همکار مجبور باشید که متنی غیر رسمی بنویسید. غلط املایی خود را تا حد امکان کاهش دهید.
grammatical range and accuracy یا GRA: در این قسمت گرامر از مهمترین شاخصهایی است که اگزاماینرها به آن میپردازند.
در این قسمت سعی کنید که از زمانهای متفاوت استفاده کنید، همچنین این که از جملات ساده، مرکب و پیچیده استفاده کنید.
نحوه محاسبه نمره رایتینگ آیلتس
در هر دو بخش رایتینگ ۴۰ سوال وجود دارد و برای کسب نمره خوب از این قسمت لازم است که اکثر سوالات را بدون غلط جواب دهید. لازم به ذکر است که جوابهای غلط نمره منفی ندارند. برای محاسبه نمره رایتینگ آیلتس هر قسمت را تصحیح میکنند و نمره میدهند و در آخر با توجه به ارزش هر بخش نمره را محاسبه میکنند. همانطور که گفته شد بخش اول یک سوم و بخش دوم، دو سوم نمره را به خود اختصاص میدهد؛ به همین منظور میتوانید نمره بخش دو را دوبار نوشته و هر سه عدد را جمع کنید و در نهایت تقسیم بر ۳ کنید و نمره رایتینگ را به دست آورید.
دیدگاهتان را بنویسید