ایده برای اسپیکینگ و رایتینگ آیلتس
در اسپیکینگ و رایتینگ آزمون آیلتس، زبان آموزان در مورد موضوع و ایده نداشتن برای صحبت و نوشتن متنها گلایه میکنند. بنابراین با استفاده از منابع آیلتس و تمرین ایده پردازی در اسپیکینگ آزمون آیلتس میتوانید مهارت اسپیکینگ و رایتینگ خود را تقویت کنید. به مثالهای زیر توجه کنید.
Describe an important decision you have made:
What the decision was
Why it was importand
How you made your decision
How it had an effect in your life
And say whether or not you made the right decision
این چهار سوال را روی برگهای بنویسید و اولین پاسخ و سادهترین جوابی که به ذهنتان میرسد را برای هر کدام از این موارد بنویسید؛ سپس برای همه موارد حداقل دو مورد موضوع زیر شاخه و کم اهمیتتر دیگر اضافه کنید. از آنجایی که هدف ما از نوشتن زیبا نویسی نیست؛ پس حتی سادهترین جملاتی که به ذهنتان خطور میکند را نیز بنویسید. شما با این روش میتوانید به راحتی میزان نوشتن خود را دوبرابر کنید. حال به عنوان نمونه، سادهترین جوابهایی که ممکن است به ذهنتان برسد را مینویسیم.
What the decision was-
choosing my major at uni+
How you made your decision-
my father+
How it had an effect in your life-
change my future+
say whether or not you made the right decision-
made my future+
همانطور که مشاهده میکنید در قسمت جوابها نیازی نیست کل جمله را بنویسید و فقط عبارت مهمی که مفهوم جواب را برساند، انتخاب کنید. حال باید به این موارد دو مورد دیگر نیز اضافه کنید. به مدل کلمات، اینکه جمله بندی درست است یا غلط و یا از اجزای کلام (PART OF SPEECH) به خوبی استفاده شده است یا نه، اصلا توجه نکنید و فقط کلمه را بنویسید.
What the decision was-
choosing my major at uni (computer & english translation)+
How you made your decision-
my father(experienced، bright translation،I trust him)+
How it had an effect in your life-
change my future(great job، great social status)+
say whether or not you made the right decision-
made my future( IELTS instructor ، good money)+
اگر این تمرین برای شما زمان زیادی صرف کرد، ایرادی ندارد. اگر تمرین خود را پیوسته انجام دهید به مرور زمان هر چه جلوتر بروید این زمان طولانی، نصف میشود؛ مثلا از ۵ دقیقه به ۳ دقیقه و از ۳ دقیقه به ۱ دقیقه تبدیل میشود؛ اما اگر کلا در اسپیکینگ و رایتینگ مشکل دارید، آیلتس میکس برای شما عزیزان دوره آموزش رایتینگ آیلتس و دوره آموزش اسپیکینگ آیلتس را تهیه کرده است.
زمان اختصاص داده شده به شما در بخش part 2 اسپیکینگ آیلتس، ۱ دقیقه است که برای رسیدن به این زمان باید تلاش خوبی داشته باشید. دوره آموزش زبان انگلیسی از مبتدی تا پیشرفته به شما در این مسیر یاری میرساند. تمرین و اختصاص وقت کافی، از عوامل مهم تقویت مهارت ایده پردازی برای اسپیکینگ در این بخش است؛ در تمرین به دنبال کلمات خیلی سخت و عجیب نباشید.
نحوه ایده پردازی در speaking
یکی از روشهای دیگر برای ایده پردازی برای اسپیکینگ نقشه ذهنی (mind mapping) است. کاربرد این روش در آموزش آیلتس بسیار زیاد است. تنها لازم است اطلاعات خود را راجع به این روش بالا ببرید و تا جایی که امکان دارد تمرین کنید. همانطور که از اسم آن مشخص است، این یک جور نقشه ذهنی به شمار میآید که روی کاغذ نوشته میشود.
این روش گرافیکی به سازماندهی، طبقه بندی، ارتباط اطلاعات و ایدهها پیرامون یک موضوع خاص کمک میکند. با این روش به سرعت میتوانید ساختار یک موضوع را شناسایی و ارتباط بین اجزای سازنده آن را درک کنید و ساختار کلی ایده و چگونگی ارتباطات را در یک نگاه بررسی کنید.
چگونه نقشه ذهنی برای ایده پردازی اسپیکینگ بسازیم؟
برای ساختن این نقشه به موارد زیر توجه کنید.
از صفحه اصلی شروع کنید و ایده اصلی را داخل یک دایره بنویسید. حتما از وسط صفحه شروع کنید زیرا این ویژگی مغز است که روی وسط صفحه تمرکز کند.
مطالب مرتبط را مطابق شکل به صورت شاخهای به مرکز ارتباط دهید. هر کدام از این شاخهها میتوانند زیر شاخهای داشته باشند. برای زیر شاخهها شرح کوتاهی بنویسید و نقشه را گسترش دهید.
هر آنچه به ذهنتان میرسد را بنویسید و به ایده مرکزی مرتبط کنید؛ حتی اگر از درست یا غلط بودن آن اطمینان ندارید؛ زیرا شما اکنون در حال انجام طوفان فکری هستید و تمام چیزی که به ذهنتان میرسد را باید بنویسید. سرعت عمل داشته باشید و از نوشتن دست نکشید.
تکنیک طوفان فکری برای ایده پردازی speaking
این روش اینگونه عمل میکند که شما حول پیرامون یک موضوع فکر کرده و تا جایی که میتوانید ایدههای مرتبط را تولید میکنید. کلمه کلیدی را نوشته و سپس تمامی ایدههایی که به ذهنتان میرسد را بنویسید.
موضوع برای تمرین ایده پردازی اسپیکینگ
یادتان باشد در زبان انگلیسی بعضی موضوعات دارای اصطلاحات و کلمات مشترک هستند. تقریبا تمام موضوعات آیلتس دارای جنبههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، شخصی و محیطی هستند و شما باید تسلط نسبی روی هر کدام از این موضوعات داشته باشید. این کار تقریبا نمره آزمون آیلتس شما را به نمره ۶ میرساند.
متن برای تمرین ایده پردازی اسپیکینگ آیلتس
این روش بر حفظ لغات ضروری آیلتس و تقویت اسپیکینگ آیلتس تاثیر بسزایی دارد. سعی کنید بلافاصله بعد از اینکه کلمهای را یاد گرفتید با آن جمله بسازید، بنویسید و تکرار کنید. این روش باعث فعال شدن ذهن شما میشود.
ایده پردازی در رایتینگ آیلتس
برای اینکه در ایده پردازی رایتینگ آیلتس بهتر عمل کنید، میتوانید از راه حلهای زیر استفاده کنید.
۱. آشنایی با موضوعات پر تکرار در رایتینگ آیلتس:
در این روش عنوانهای مشترکی که در آزمونها آمده است را بررسی کنید تا بتوانید دانش خود را افزایش دهید و به تاپیکهای مهم آزمون آیلتس آگاهی پیدا کنید. گسترش دایره لغات نیز در این زمینه به شما کمک بسزایی میکند.
۲. ارائه نظرات شخصی در رایتینگ آیلتس یا personal opinion method:
برای به کارگیری این روش کافیست خودتان را در جمع دوستان یا خانواده تصور کنید و فکر کنید در حال نظر دادن حول یک موضوع مشخص به آنها هستید. این کار باعث کاهش سطح استرس شما میشود.
۳. استفاده از روشهای طوفان فکری و نقشه ذهنی نیز میتواند به شما کمک کند.
۴. رسیدن سوال در رایتینگ یا question method هم یکی از راههای بهبود ایده پردازی است.
دیدگاهتان را بنویسید