موضوعات اسپیکینگ آیلتس

کل زمان اسپیکینگ آزمون آیلتس بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است. این زمان در سه بخش مختلف این آزمون تقسیم میشود.
برای بخش اول حدود ۴ تا ۵ دقیقه زمان نیاز است، در این مدت داوطلب باید به سوالات شخصی و عمومی نظیر نوع شغل، محل زندگی، وضعیت زندگی، نحوه انجام فعالیتها و… به طور دقیق پاسخ دهد. برای هر سوال به طور استاندارد حدود ۴۰ ثانیه زمان در نظر گرفته میشود.
در بخش دوم یک سر تیتر به داوطلب داده میشود. سپس ۱ دقیقه زمان دارد تا درباره آن فکر کند و موارد مورد نیاز را یادداشت کند. پس از آن باید بتواند حدود ۲ دقیقه پیرامون آن عنوان صحبت کند. موضوعات اسپیکینگ آیلتس میتواند توضیحاتی درباره یک مکان، یک شخص، نوعی فعالیت، یک رخداد، یک موقعیت، اتفاقات دوران کودکی و… باشد.
آخرین بخش این آزمون، به سوالات چالشی و جذابی پیرامون تاپیک بخش دوم اختصاص داده میشود. در این مرحله پرسشهایی درباره موضوع از داوطلب میپرسد و داوطلب باید سعی کند با قاطعیت و بدون طفره رفتن نظر خود را در این باره به زور واضح و قابل فهم بیان کند.
اطلاع حدودی از موضوعات اسپیکینگ آیلتس باعث میشود داوطلب با آمادگی بیشتری در آزمون حضور یابد و استرس کمتری داشته باشد.
در ادامه این مطلب با آیلتس میکس همراه باشید تا شما را با جدیدترین موضوعات اسپیکینگ آیلتس آشنا کنیم.
موضوعات پرتکرار اسپیکینگ آیلتس
اگرچه موضوعات اسپیکینگ آیلتس بسیار گسترده هستند اما چندین تاپیک وجود دارد که بسیار پرتکرار هستند و معمولا تعداد دفعات بیشتری در آزمون اسپیکینگ آیلتس به آنها پرداخته میشود. در زیر به چند مورد از موضوعات رایج اسپیکینگ آیلتس اشاره میشود:
۱. شغل و رشته تحصیلی: از موضوعات معمول آزمون اسپیکینگ آیلتس است. در این آزمون، ممتحن معمولا در مورد رشته تحصیلی و ارتباط رشتهای که در آن تحصیل کردید را با شغلی که در آن فعالیت میکنید میپرسد. ممتحن از مسئولیتهای شما در محل کار و میزان رضایتتان از شغلی که در آن مشغول هستید و… نیز سوالاتی میپرسد.
۲. محل تولد: پرسش درباره زادگاه و محل زندگی داوطلب نیز یکی از موضوعاتی است که امتحان گیرندههای آزمون آیلتس معمولا آن را در گوشه ذهن نگه میدارند؛ چرا که موضوع جالبی است و به راحتی میتوان سوالات متعدد و توضیحات کاملی درباره آن ارائه داد. از تغییرات زادگاه در طی سالها زندگی شما در آن محل و میزان رضایتتان از محل زندگی سوالاتی را میپرسد. سوالات متناسب با خلاقیت ممتحن میتواند بسیار متنوع باشد.
۳. اتفاقات و فعالیتهای روزمره: یکی از جذابترین موضوعات اسپیکینگ آیلتس است که میتوان به آن پرداخت. ممتحن سوالاتی را در خصوص روتین روزانه، تفاوت آن با روتین در زمان کودکی، تعیین برنامه و اولویت بندی کارها از داوطلب در روز مصاحبه میپرسد.
۴. موسیقی: دنیای وسیعی است که هر سوالی را میتوانید درباره آن از داوطلب بپرسید. سلیقه موسیقی هر فرد و آن حسی که از موسیقی دریافت میکند متفاوت است؛ بنابراین داوطلب پاسخهای جالبی میتواند ارائه دهد.
دسته بندی موضوعات اسپیکینگ آیلتس
موضوعات اسپیکینگ آیلتس را به طور کلی در چند گروه دسته بندی میکنند. در ادامه مطلب به اختصار به هر یک از این دسته بندیها اشاره میشود:
- زندگی و تغییرات زندگی
- خانواده و دوستان
- ابزارهای الکترونیکی مانند موبایل، کامپیوتر
- محیط طبیعی، درختان، گلها، جنگل، دریا و…
- اوقات فراغت و تعطیلات
- اتفاقات هیجان انگیز روزمره
- شغل و تحصیلات
- نظرات پیرامون انواع موزیک و ترانهها
- سلامتی و تجربه بیماری
- مسائل مالی
- بازارهای تجاری
- هدیه دادن و هدیه گرفتن
- شهر محل زندگی و تغییرات آن در طی سالها
- مسافرت و سفر
- کتاب خوانی
- ورزش کردن و بازی کردن و اثرات آنها
- نحوه تصمیم گیری در مورد موضوعات حیاتی
- کارهای هنری مانند نقاشی کردن و…
- غذاها و نوشیدنیها
- حیوانات
منابع آزمون اسپیکینگ آیلتس بسیار فراوان هستند و شما باید بتوانید از بین آنها، مناسبترین منبع را متناسب با شرایط و سطح خود برای آموزش و یا تقویت اسپیکینگ آیلتس انتخاب کنید.
به منظور یادگیری نحوه مطالعه صحیح و آمادگی کافی برای این آزمون حساس میتوانید از یکی از دورههای آموزش اسپیکینگ آیلتس که مورد تایید اساتید برتر آزمون جهانی آیلتس هستند، استفاده کنید.
نحوه پاسخ دهی به هریک از موضوعات اسپیکینگ آیلتس
همان طور که در مطالب فوق به آن اشاره شد در بخش دوم اسپیکینگ آیلتس، یک کارت به شما داده میشود که روی آن یکی از موضوعات جذاب از نظر ممتحن یادداشت شده و از شما میخواهد درباره آن توضیحاتی ارائه دهید. در پایین این عنوان نیز تعدادی سوال جزیی پیرامون موضوع اصلی اسپیکینگ آیلتس نوشته شده است که باید در خلال صحبتهای خود، این پرسشها را نیز پاسخ دهید.
برای اینکه بتوانید بهترین پاسخ را به این سوالها بدهید تکنیکهایی وجود دارد. استفاده از این تکنیکها تا حد زیادی شما را در فرآیند پاسخ دهی به این سوالات کمک میکند.
شما میتوانید برای هر یک از موضوعات محتمل اسپیکینگ آیلتس که ممکن است در آزمون مطرح شود یک گنجینه کلمات مرتبط به آن موضوع را جمع آوری کنید. تکرار این کار به مرور زمان شما را در این امر مسلط میکند؛ در نتیجه ذهن منسجم است و راحتتر میتوانید به سوالات پاسخ دهید.
به طور مثال: زمانی که قصد دارید یک گنجینه از کلمات، واژگان و اصطلاحات مرتبط با ظاهر یک شخص را جمع آوری کنید، میتوانید واژگان زیر را به خاطر بسپارید: خوش تیپ، زیبا، خوش لباس، موهای قهوهای روشن و یا مشکی، تحصیل کرده و درس خوان، ویژگیهای شخصیتی نظیر پرانرژی، مهربان، شوخ، مغرور، بامعرفت، شجاع و…، مواردی که باعث جلب نظر شما در آن شخص شده است مثلا شخصیت حمایتگر، مستقل، مسئولیت پذیر و…
این تکنیک را برای هر یک از موضوعات speaking ielts میتوانید پیاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید